>> Wat is puppy-gewenning?


In "de Trimhoek" kan elke hond tot 6 maanden genieten van één gratis puppy-gewenning. De hond krijgt geen volledige behandeling maar op deze manier kan het jonge diertje al vroeg gesocialiseerd worden met de geuren, geluiden en gebruiken in een trimsalon. Een goed gesocialiseerde hond zal minder angstig zijn en veel aangenamer zijn.

Bij de puppy-gewenning wordt het hondje in bad geplaatst en maken we de pootjes nat. Hij wordt eens vastgezet op tafel terwijl we hem voorzichtig door kammen. Nu de pup in het salon is zetten we de droger en de tondeuse eens op zonder er echt gebruik van te maken. We kijken de oortjes en de tandjes na.

De puppy-gewenning zorgt ervoor dat de trimster later gemakkelijker haar werk kan doen maar vooral dat uw hond het aangenaam vindt om naar het trimsalon te komen.Weet dat de Tibetaanse Terrier uitgroeit tot een langharige hond die regelmatig een behandeling verdient in een trimsalon. Bij de Norfolk daarentegen moet de ruwharige vacht tot vier keer per jaar geplukt worden.

Alon, een Tibetaanse Terrier Jarno, een Norfolk Terrier